Het platform voor glasvezelregistratie en asset management

Speer IT zet de industriestandaard in netwerkregistratie en asset management voor glasvezel. Wij bedienen de telecomindustrie al meer dan 20 jaar.

Glasvezelnetwerken perfect managen

De perfecte registratie van uw netwerk. Dat is onze missie bij Speer IT.

Een perfecte netwerkregistratie vereist optimaal detail van elke afzonderlijke glasvezelkabel en elke afzonderlijke verbinding.

Als IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in telecom besteden wij veel zorg aan de ontwikkeling van software en systemen voor registratie en beheer van glasvezelnetwerken. Ons registratiesysteem geeft u overzicht en inzicht en brengt orde in de chaos. Zo heeft u altijd een helder en georganiseerd beeld van uw glasvezelinfrastructuur.

Speer IT biedt hoogwaardige glasvezelregistratiesystemen met uitgebreide functionaliteiten, die toch eenvoudig en flexibel zijn in het inrichten en gebruik. Oplossingen kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. 

Cocon Fiber, onze snelle en gebruiksvriendelijke applicatie voor glasvezelregistratie, is de industriestandaard in Nederland en wordt steeds vaker toegepast door grote telecombedrijven bij hun internationale activiteiten.

Natuurlijke netwerken

De betekenis van de afbeeldingen op onze website

Netwerken begrijpen en visualiseren is ons vak. Het is fascinerend om te zien hoe door mensen gemaakte netwerken vaak een afspiegeling zijn van verbindingen, gemeenschappen, en netwerken in de natuur. Netwerken zoals het 'wood-wide web' met zijn schimmelverbindingen, bacteriën die koloniseren door signaalmoleculen af te geven, of zelfs het spinnenweb dat trillingen terugstuurt naar de spin om de exacte locatie van zijn prooi aan te geven. Koralen die op elkaar voortbouwen afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, de spreeuwenformatie die verbonden blijft omdat individuen gelijk met hun naaste buren bewegen - allemaal fascinerende vormen van netwerkcommunicatie en samenwerking.

Wij geloven dat onze collaboratieve en verzorgende manier van werken met onze klanten en onze mensen net zo krachtig is als natuurlijke netwerken. En net zoals we de netwerken van onze klanten beschermen, doen we ook ons best om onze impact op de natuur te beperken. U kunt hier meer lezen over onze inspanningen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Onze oplossingen

Cocon Fiber

De op Azure gebouwde SaaS-oplossing op één platform, die u een compleet, gedetailleerd overzicht biedt van zelfs de meest complexe netwerkinfrastructuur.

Gridsz

Het modulaire SaaS-platform waarmee gebruikers elk aspect van beheer en service binnen het fysieke telecomnetwerk kunnen managen en direct met aannemers kunnen communiceren, allemaal binnen één geïntegreerd systeem.

FiberFIT Monitoring

FiberFIT Monitoring biedt u de mogelijkheid om fysieke netwerkcontrole efficiënter uit te voeren, met behulp van live dashboards en instelbare alerts.

Maak kennis met onze klanten

Wij zijn Speer IT

Bright minds. Social minds. Dit zijn de kenmerken van onze mensen bij Speer IT.

Ontdek alles over Speer IT! 

Meer lezen

Vacatures

Wij zoeken mensen die een verschil willen maken in de succesverhalen van onze klanten.

Bekijk onze carrièremogelijkheden!

Vacatures

Cocon Fiber Training

Zorg dat uw hele team snel aan de slag kan met onze gespecialiseerde training.

Kies de training die bij u past!

Onze trainingen

Testimonials van onze klanten

Het grote voordeel van Cocon Fiber is dat je alle informatie in één portaal hebt!

Wilco Beijer

Teamleider en Cocon Fiber key-user

Asset management wordt steeds belangrijker voor ons. Ons succes is gebaseerd op eersteklas SLA's. Is je asset management van slechte kwaliteit, dan kun je de SLA's niet waarmaken en dat heeft ernstige negatieve gevolgen.

Eric Kuisch

COO en bestuurslid

Cocon Fiber levert ook de ROI-berekeningen van de business cases waardoor we direct kunnen zien hoe snel we de investering kunnen terugverdienen.

Mark Marsman

Teamleider transportontwerp

Dankzij de transparantie en het gebruiksgemak van de oplossing kunnen wij het hoge kwaliteitsniveau van ons onderhoud waarborgen en tegelijkertijd onze wettelijke vereisten volledig automatiseren.

Christophe van den Broecke

Netwerkarchitect Glasvezel

CoconTheWeb heeft onze reactie op verzoeken om service-informatie radicaal veranderd en de vraag naar service-informatie voor ons GIS-team op indrukwekkende wijze verminderd.

Kevin Foley

Specialist GIS-technologie BT Ierland

Sinds we Cocon Fiber gebruiken, kunnen we onze glasvezelnetwerken veel eenvoudiger en efficiënter beheren. We maken veel beter gebruik van de capaciteit van de bestaande netwerken van onze klanten.

Leroy Bontrop

Projectleider

Wilt u het zelf zien? Vraag een demo aan!

De beste manier om erachter te komen hoe onze softwareoplossingen voor uw bedrijf kunnen werken, is door het zelf uit te proberen. We laten u graag zien hoe het werkt met een vrijblijvende demo. 

Wilt u het met eigen ogen zien? Vraag dan een demo aan! Wij nemen contact met u op over uw specifieke behoeften, zodat wij een gerichte demo kunnen geven waarbij het asset managementsysteem zo goed mogelijk bij uw eigen situatie aansluit.