Consultant

Denk je dat je hebt wat nodig is om software implementatie- en migratieprojecten te beheren? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken om bij Speerworks te komen werken! Onze consultants behandelen een breed scala aan projecten voor Speer IT-klanten in de glasvezelindustrie.

Speerworks is een dochteronderneming van Speer IT, de toonaangevende ontwikkelaar in Nederland van software-oplossingen om klanten te helpen bij het bouwen, registreren en beheren van hun glasvezelnetwerken. Al hun netwerkgegevens worden beheerd in een enkele applicatie, van de exacte locatie van kabels onder de grond tot de routering van klantverbindingen. Deze applicatie, genaamd Cocon Fiber, is de marktstandaard voor glasvezelregistratie. Als consultant bij Speerworks ben jij DE specialist die onze (internationale) klanten kan helpen Cocon zo slim en efficiënt mogelijk in te zetten. 

Wie zijn wij? 

Speerworks is verantwoordelijk voor de consulting en interim activiteiten bij Speer IT. Wij zijn een jong, informeel team binnen een snelgroeiend IT-bedrijf dat volop carrièremogelijkheden biedt. Het bedrijf is gevestigd in Baarn, in Nederland, maar onze klanten bevinden zich in heel Europa.

Het Speerworks team bestaat uit projectleiders en consultants van verschillende ervaringsniveaus. Samen leveren we ondersteuning op maat voor de klanten van Speer IT. Wanneer je voor één van onze klanten werkt, ben je je eigen manager, analist, probleemoplosser en beheerder. Het zijn veel verschillende verantwoordelijkheden in een enkele functieomschrijving, maar dat is wat dit werk zo interessant maakt.  

Wie zoeken we? 

Als IT-consultant ben je het primaire aanspreekpunt voor het project, dus het grootste deel van je werk zal op locatie bij onze klanten plaatsvinden. Het is jouw taak om onze klanten te ondersteunen bij implementaties en in het werken met Cocon Fiber Daarnaast kan je af en toe gevraagd worden om op het Speer IT kantoor in Baarn te werken. 

In deze functie sta je voortdurend in contact met anderen. Het ene moment adviseer je het managementteam en vijf minuten later beantwoord je een vraag van een gebruiker. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn dus een must. Je bent ook iemand die zeer flexibel is en snel kan schakelen om zich aan te passen aan allerlei situaties die de projecten met zich meebrengen.  

Ondanks het dagelijkse werk met IT-producten hoef je niet per se een IT-achtergrond te hebben. Enige werkervaring en de bereidheid om onze oplossingen te leren kennen is alles wat je nodig hebt, want wij zorgen voor de nodige training. Werken op Cocon Fiber omvat een aantal vrij complexe onderwerpen, dus er wordt niet verwacht dat je vanaf de eerste dag volledig operationeel bent. Weet je iets niet? Aarzel niet om het te vragen! We verwachten wel dat je snel leert en initiatief neemt, dus een proactieve houding is een must. 

Wat bieden we? 

Speerworks biedt een geweldige kans om je carrière te ontwikkelen binnen een zeer innovatief IT-bedrijf. Je leert zowel een specialist als een projectmanager te zijn. Onze training bestaat uit georganiseerd cursusmateriaal en learning on the job.

Deze baan brengt meer dan alleen een uitdaging:

 • Uitstekend salaris passend bij je ervaringsniveau
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen per jaar (en de kans om er 4 bij te verdienen), pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • Volledig technische IT-uitdagingen 
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een jong, informeel team 
 • Mogelijkheden voor verder onderwijs en opleiding

Dit is wat je moet meebrengen:

 • Minimaal afgerond hoger onderwijs (HBO)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, waarbij aanvullende kennis van Duits of Frans een pré is.
 • Nederlands rijbewijs B
 • Geen problemen met reizen naar en werken op klantlocaties

Nog vragen?

Denk je dat je hebt wat nodig is en wil je meer weten over deze functie, ons team en de Speer IT organisatie, stuur dan je CV + motivatie naar jobs@speerit.nl of neem gerust contact met ons op via 035-6237936